Grattis till alla duktiga hundar från MiHk

Hej !
Ni som varit ute på banor runt om i Sverige och tävlat och vill få med det på hemsidan måste själva maila det till
e-mail

Skriv ett litet referat om hundarna från klubben ett extra plus om ni mailar med foton.


I kommenatrfältet kommer anonyma inlägg tas bort.
Mvh//Maria Karlsson

Midlandahund satte nytt banrekord

2014-08-17

När årets sista hundkapplöpningstävling genomfördes på Midlandabanan passade unghunden Diego på att sätta nytt banrekord över sprintdistans 283 m .

Tävlingen hade lockat 70-talet hundar både whippets och Greyhounds från Landskrona i söder till Älvsbyn i norr och för första gången hade vi också ett lopp med Italiensk Greyhound, den minsta rasen av gruppen vinthundar.

Tävlingen inleddes med ett lopp för Greyhound veteraner, hundar som fyllt 5 år  och äldre, och det kunde inte ha börjat bättre. Det blev dubbelt i topp då Crimdon Cobra, årets veteran 2013 och äldst i gänget med sina 7 år, tog hem segern med Miss Corona på andraplats.

I nästa lopp var det Sid som såg till att det blev ytterligare en hemmahund högst upp på pallen och där blev det också en trippel då Fay blev tvåa och Crimdon Belte tog en bronsplats

När hundarna gått över mållinjen i lopp 3 kunde vi konstatera att det blev ytterligare en seger till klubben då whippeten Arkos, som debuterat i år, grejade det.

Så var det då dags för greyhounds som debuterat i år och där var det inget snack om vem som skulle ta hem segern. Diego var som skjuten ur en kanon ut ur boxen, tog ledningen och utökade hela tiden vilket resulterade i ett nytt banrekord, 16,60 på 283 m. Slå det om Ni kan !

Nu fick vi vänta ända till lopp tio innan det återigen blev en seger för klubben och det genom den lilla whippettiken Met Aida som genom en enorm spurt kunde kriga sig till en vinst.

Sista loppet för dagen var vår klassiker The Ladies där ett fint vandringspris, instiftat 1987 av Ekmans Guldkedja, stod på spel. Tre inteckningar behövdes för att ta hem bucklan för gott. Av de startande var det endast Yvonne Flink/Joakim Jäärf med Lurifax till start som hade två inteckningar och därmed möjlighet att ta hem Vandringspriset.

Men Starscream, som vann loppet förra året, ville ha en inteckning till så han snuvade Lurifax på segern och har därmed även han chans att ta hem pokalen nästa år.

Klubben hade som vanligt även flera andra hundar som gjorde bra ifrån sig. Vi är som vanligt den lilla klubben med de stora hundarna.

// Lena Klöfver